Počas Levočskej púte je tranzitná doprava presmerovaná

04.07.2009 Levoča

Levoča 4. júla (TASR) - Levoča očakáva dnes a v nedeľu 5. júla nápor veriacich, ktorí smerujú na Mariánsku horu.
Na cestách sa pohybujú aj procesie peších pútnikov. V súvislosti s konaním Levočskej púte je preto od dnešného rána od 6. hodiny do nedeľného popoludnia do 16. hodiny vylúčená z mesta tranzitná doprava.
Krajský úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Prešove vydal povolenie na čiastočnú uzávierku cesty I/18 v úseku od Spišského Štvrtku cez Levoču do Klčova v oboch smeroch.
V praxi to znamená, že obojsmerná obchádzka v dĺžke 27 kilometrov je vedená po ceste zo Spišského Štvrtku na Spišskú Novú Ves a ďalej cez Jamník do Klčova a naopak.
Rovnako je uzatvorená aj cesta II/533 medzi Spišskou Novou Vsou a Levočou.
Vjazd do Levoče zo Spišského Štvrtku, z Klčova, prípadne zo Spišskej Novej Vsi je povolený iba účastníkom Levočskej púte. Uzávierka je vyznačená dočasným dopravným značením a odklon dopravy ako aj situáciu v meste Levoča reguluje dopravná polícia.
Vzhľadom na množstvo motorizovaných i peších pútnikov, ktorí smerujú do Levoče, mali by vodiči zvýšiť opatrnosť, byť ohľaduplní a dodržiavať pokyny policajtov ako aj parkovacej služby v meste Levoča, kde rovnako platí osobitný režim.
 

Vyberte región